3DogZ Opleiding & Cursuscentrum Stagiaires aan het woord

Stagiaires aan het woord

Seth (Aeres MBO Barneveld – Paraveterinair sprintopleiding Niveau 4)
ik heb maar 4 weken stage gelopen bij 3DogZ. Toch heb ik in deze korte tijd veel geleerd. ik kreeg veel zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid die je al snel krijgt was een leuke uitdaging.
Ook wordt er goed geleerd waarom bepaalde dingen gedaan worden en word je betrokken bij alle activiteiten waar je interesse in toont.
Mijn vooroordeel over rottweilers was een stuk beter na mijn 4 stage weken, wat mijn persoonlijke doel was.

Kirsten (Helicon – niveau 4)
Ik heb op dit bedrijf 10 weken stage gelopen. En wat heb ik veel geleerd in deze 10 weken. Niet alleen van de informatie die het bedrijf mij gegeven heeft maar ik heb ook erg veel over mezelf geleerd. Het stukje leiding geven, de klanten ontvangen en trainen van de honden is voor mij ook echt een leerpunt geweest. Ook kun je op dit bedrijf erg veel over voortplanting leren en zoomen ze vooral in op de Oestrus. Als je zelf veel initiatief neemt en bereid bent om aan je zelf oplossend vermogen te werken is dit echt een leuke stageplek voor jou! Nogmaals ik heb hier echt mega veel geleerd en daarom raad ik deze stage aan iedereen aan!

Anouschka (Helicon – niveau 4)
Ik heb 10 weken stage gelopen bij 3DogZ, en er was geen één dag waar ik tegen op zag. Ik heb in deze stageperiode zoveel geleerd van voeding, hygiëne, voortplanting en nog veel meer. Niet alleen heb ik met betrekking tot de dieren veel geleerd maar ook op persoonlijk gebied ben ik erg gegroeid en ben ik veel zelfverzekerder geworden. Al met al was deze stageperiode heel erg leuk en leerzaam en wil ik Bob bedanken voor de goede begeleiding en de gezellige periode !

Ilse Aalsters (Aeres MBO Barneveld – Paraveterinair Niveau 4)
Ik heb tijdens mijn stage ontzettend veel plezier gehad, ik heb ontzettend veel geleerd in een korte periode. Ik kan deze stage aan iedereen, die geïnteresseerd is in Rottweilers, aanraden. Je leert hier niet alleen de omgang met de honden, maar ook over voeding, gedrag, voortplanting, pups en hygiëne. Samen met de andere stagiaires in mijn periode, heb ik tegen geen één dag opgekeken en ging ik iedere dag weer met een positieve zin naar mijn stage.
Ontzettend bedankt!

Jorien (Helicon – niveau 4)
Ik heb mijn stage bij 3DogZ als leuk en leerzaam ervaren. Het dieper ingaan op de trainingsmethode heeft mij een stapje verder gezet in het inzicht en vormen van mijn mening van een hond trainen.
De honden zijn heel fijn om mee te werken en zijn een weerspiegeling van jou gedrag, hiervan kun je ook veel leren van de honden en van jezelf. Je wordt erg vrij gelaten bij 3DogZ en ik vond het fijn dat ik zelf mocht bedenken hoe ik dingen oplos. Zo leer je om gaan met veranderlijke situaties en word je flexibeler in je oplossend vermogen. 

Irene (Prinsentuin – niveau 4)
Zes hele weken heb ik stage gelopen bij 3DogZ. Ik had nooit verwacht dat ik na mijn drie jaar stage ervaring eigenlijk nog helemaal niks wist. Ik heb heel erg veel bij 3DogZ geleerd en ben zelf enorm gegroeid. Ik heb veel van de honden geleerd en van Bob. Daarnaast heb ik een ontzettend leuke tijd en heb veel plezier gehad bij 3DogZ. Het leren over het gedrag van honden vond ik erg interessant en leerzaam. Ik zeg als je echt dingen wilt leren en niet stil wilt zitten moet je bij 3DogZ stage gaan lopen.

Jodie (Prinsentuin – niveau 4)
Tijdens mijn stage periode bij 3DogZ heb ik veel geleerd. Iedere dag leerde ik weer iets nieuws bij. Zelfs na meerdere stages op anderen bedrijven heb ik hier nog veel nieuwe dingen geleerd! Bij 3DogZ leer je reinigen en desinfecteren wat je op anderen bedrijven niet leert. Ook ben je hier veel meer met de honden bezig. Hierdoor leer je veel over gedrag en training van honden.

Sanne (Helicon – niveau 4)
Vijf weken heb ik stage gelopen bij 3DogZ en ik had nooit verwacht dat ik in maar 5 weken zo ontzettend veel kon leren. Elke dag leerde ik weer nieuwe dingen en mocht ik meer zelfstandig aan het werk. Ik ben veel vrijgelaten in mijn werk en ben daar ook veel zelfstandiger door geworden. Ik heb meer geleerd over gedrag, verzorging, voer en hygiëne dan ik verwacht had. Ook heeft Bob mij andere leuke dingen geleerd zoals fixeren, inentingen en onderzoeken. Door elke dag bezig te zijn met de honden en de mensen hier, begin je al snel een band te krijgen met het bedrijf. Het voelde uiteindelijk niet eens meer als een stage. Je komt hier niet om je uren te maken, je komt hier echt om te leren en bezig te zijn met de dieren. Het was een hele ervaring en het zal even wennen zijn om er niet meer elke dag te zijn. Ik kan Bob niet vaak genoeg bedanken voor deze leerzame en gezellige periode.

Daan (Groenhorst Barneveld – niveau 4)
Ik vond de stage periode bij 3DogZ heel erg leuk. Ik heb veel meer geleerd dan dat ik had verwacht. Van bacterie kennis tot de voortplanting. Het fijne vond ik was dat elke dag anders was en dat er vaak nieuwe honden kwamen die je dan weer leerde kennen. Ik raad deze stage zeer zeker aan als je veel wilt leren over honden.

Rianne (Helicon – niveau 3)
Mijn stage bij 3DogZ is voor mij meer geweest dan alleen een stage. Het is een grote ontwikkeling voor mijzelf geweest. Het word een soort van manier van leven. Je bent altijd bezig met de honden. Je bent bezig met hun gedrag, verzorging, training, en alle andere activiteiten rond om het bedrijf. Ik ging er helemaal in op. Ik heb super veel geleerd. Niet alleen over de honden, maar ook over mijzelf. Door dat je zo veel losgelaten wordt kan je wel eens flink tegen jezelf aanlopen en dat zijn grote leermomenten.
Deze stage is een wereld die voor mij open ging en heb hier veel geleerd en wil me graag verder blijven ontwikkelen. Ik wil 3DogZ heel erg bedanken voor alles wat ik geleerd heb en heb mogen doen.

Jeroen (Helicon – niveau 4)
Als ik mijn stage bij 3DogZ in een woord zou moeten samen vaten zou ik het woord avontuur kiezen. Vanaf het begin tot aan het einde heb ik eigenlijk elke dag wel weer nieuw dingen geleerd, gehoord of gezien. Ik ben dan ook een mooi ervaring rijker na deze stage en heb goed genoten van alle rottweilers om me heen.

Connie (Helicon – niveau 3)
Ik heb mijn stage bij 3DogZ als een super gezellig, maar ook als zeer leerzame periode ervaren. In deze periode ben ik erachter gekomen dat als ik na een periode van afwezigheid, zoals het weekend, dat je vraagt wat er gebeurd is, zodat je hier rekening mee kunt houden. Waar ik het meest over heb geleerd is hoe je met klanten omgaat en hoe je deze ontvangt. 
Mijn leerdoel voor de afgelopen periode was meer weten over het gedrag van de Rottweiler. Dit is gedeeltelijk uitgekomen maar ik kan daar nog veel meer uithalen. Ik zou hier graag nog meer over willen leren, als ik hier nog een keer mag en kan terug komen. 
Het is zeker een aanraden om stage te lopen bij 3DogZ!!

Shirley (Helicon – niveau 4)
Ik vond de werksfeer erg fijn en ook de samenwerking met de andere stagiaires verliep goed. Voor de dag begint wordt er besproken wat er dient te gebeuren en tussendoor mag je altijd vragen stellen. Er komt een taakverdeling en ieder weet wat zijn/haar taak is. Hierdoor is de communicatie en samenwerking op de juiste wijze verlopen.
In principe wordt je bij 3DogZ vrijwel los gelaten. Dit bedrijf biedt je de kans om op eigen ontdekking te gaan en creëert puur leersituaties. Er wordt iemand niet iets voorgeschoteld met een antwoord, maar je krijgt de kans om zelf te observeren en oriënteren. Elke situatie wordt na afloop nabesproken.
Men weet tijdens het intakegesprek, goed te sorteren op wie wel en wie niet geschikt is om bij 3DogZ stage te lopen. In het beoordelen is men dan ook eerlijk en strikt, er wordt duidelijk uitgelegd waar de mening/keuze op gebaseerd is.
In mijn ogen zie ik dat men het belangrijk vind/er voor openstaat dat ook jij jouw mening geeft en eventuele argumenten benoemd.

Imme (Groenhorst Barneveld – niveau 3)
Tijdens de meeloopdag heb ik kunnen zien hoe het bedrijf te werk gaat, ik heb veel gezien en ook mogen doen. De meeloopdag is voor mij erg positief uitgevallen en heeft mij uiteindelijk een erg leuke stageperiode opgeleverd. Ik heb erg veel praktijk ervaring opgedaan en ik ben erg veel te weten gekomen over de zorg en het welzijn van de Rottweilers.
Ik had tijdens de stageperiode een aantal leerdoelen, samen met mijn stagebegeleider heb ik die besproken en heb ik daar zoveel mogelijk naar toegewerkt, met positief resultaat..!
Ik zou de stage erg graag over willen doen als dat mogelijk was.

Tiffany (Helicon – niveau 4)
Stage lopen bij 3DogZ was een gezellige en leerzame stage periode. In deze periode ben ik me zelf zeker tegen gekomen op een positieve manier. Zo heb ik mijn zelfvertrouwen weer goed op kunnen bouwen. Het is zeker een aanrader om bij 3DogZ stage te gaan lopen.

Melody (Helicon – niveau 3)
In zelfstandig werken ben ik niet de beste, en daar krijg ik in deze stageperiode de kans voor om daarin te oefenen. Er is altijd wel samenwerking, wat heel gezellig is maar iedereen krijgt wel een eigen taak en moet dan ook bereid zijn om die zelf uit te kunnen voeren. Het is wel fijn dat er altijd vragen gesteld kunnen worden, zodat ik toch zeker ben van wat ik doe. En natuurlijk is het aller leukste dat je de hele dag met dieren bezig bent en leert over het welzijn.

Milou (Helicon – niveau 4)
Ik had in het begin van mijn stage periode nagenoeg geen ervaring met honden. Doordat je wordt losgelaten en veel dingen zelf mag gaan uitproberen en oplossen, leer je met veel situaties om te gaan. Vragen mag altijd maar vaak krijg je het antwoord niet direct in je schoot geworpen voordat je het zelf uit hebt geprobeerd. Ook leer je om te gaan met het aansturen van andere stagiaires en aangestuurd worden door andere stagiaires.  Ik ben veel ervaringen rijker over de honden en in het algemene bedrijfsleven. Aanrader om bij 3DogZ stage te lopen!

Melissa (Helicon – niveau 2)
Mijn stage bij 3DogZ was geweldig. Een super ervaring om op terug te kijken. Ik heb er super veel geleerd wat ik eerder nog niet wist. Ik mocht alles doen in het bedrijf. Ik heb nu meer zelfvertrouwen dan dat ik eerst had. Er is een duidelijke uitleg voor af en er is regelmaat, dat is belangrijk. Bob is een hele leuke en gezellige stage baas. Er is altijd motivatie om lekker bezig te zijn met honden. Het is er altijd gezellig. Het is echt een aanrader om stage te lopen bij 3DogZ !!

Romy (Helicon – niveau 4)
Wat heb ik een geweldige tijd achter de rug bij 3DogZ! Als je binnenkomt wordt meteen het belangrijkste punt naar boven gehaald; wat wil je er precies leren. Hier ga je dan samen met Bob en eventueel andere stagiaires tijdens jou hele stageperiode aan werken. Dit samen met een heleboel vrijheid en een geweldige sfeer zorgen er voor dat je met veel plezier naar je stage toe gaat. Zo heb ik persoonlijk ook veel meer motivatie gekregen om steeds weer te blijven leren.

Sven (Helicon – niveau 2)
Wat ik allemaal geleerd heb bij 3DogZ , is het schonen maken van de kennels hoe dat in zijn werk gaat en in welke volgorde dat moet. Dat wat je ook leert is hoe je je hond moet trainen en goed met ze om kan gaan. Dit waren paar van de velen dingen die je leert bij 3DogZ. Want zoals vandaag hadden we wat tijd over en dan kan je gezellig even kroelen met de honden. En vervolgens nog wat geleerd over puppy verkoop en hoe je dat het beste kunt doen.  Al met al een leuke stage