Herplaatsing

Een nieuwe kans …

Relatiebreuken, een geboorte van een kind, ernstige ziekte van de eigenaar of erger een overlijden, verhuizingen, geconstateerde allergie bij een gezinslid of omdat men de Rottweiler niet meer de baas kan … En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal redenen waarom wij benaderd worden om een Rottweiler te herplaatsen.

Rottweiler Centrum 3DogZ heeft in de loop der jaren een bijzonder breed en krachtig netwerk van Rottweiler liefhebbers opgebouwd. Waardoor we ‘met dank aan hen’ telkens weer in staat zijn geweest om snel en doeltreffend een Rottweiler waarvan afstand is gedaan een fantastische 2e kans te geven bij een goed, betrouwbaar en gecontroleerd herplaatsinggezin.

Omdat wij werken vanuit het oogpunt “Hart voor de Rottweiler” is herplaatsing bij ons geen financiële en commerciële business. Bij ons betaald men geen afstandskosten … het leed om afstand te doen van een trouwe Rottweiler is vaak al zwaar genoeg. Daarom halen we de hond ook graag bij u thuis op, in plaats van te laten brengen. Zo kunt u in eigen huiselijke kring gepast afscheid nemen van de Rottweiler die dagelijks deel heeft uitgemaakt van de gezinssituatie.

Als men ons benadert voor het doen van afstand van een Rottweiler, zullen we er alles aan doen om de achtergronden van de Rottweiler bekend te krijgen. Daarnaast vragen we het medisch dossier op van de Rottweiler en testen we de Rottweiler op sociale- en gedrag vaardigheden. De omgang met kinderen, volwassenen en andere honden wordt uiteraard uitgediept. Hoe meer wij weten, hoe beter het herplaatsinggezin kan inspelen op de nieuwe situatie.

Wij gaan voor het beste bij een nieuwe kans voor een Rottweiler …