Cursussen

Nadat we op vele MBO en HBO dieropleidingen gastlessen, presentaties en lezingen hebben verzorgd, werd de vraag vanuit de fokkerswereld steeds hoger om diergerelateerde cursussen te verzorgen die gevolgd konden worden door het grote publiek.

We zijn gestart met het verzorgen van een chipcursus, waarbij we inmiddels heel veel mensen in hebben opgeleid. We onderscheiden ons doordat we de enige chipcursus in Nederland verzorgen waarbij we ervoor zorgen dat er voor iedere cursist een dier beschikbaar is om te chippen. Dus men hoeft niet zelf dieren mee te nemen.

Maar al snel kwam de vraag, door de manier van doceren en goede onderlinge interactie bij de cursisten, om een cursus Besluit Houders van Dieren CE Honden & Katten te ontwikkelen. We hebben daarbij de samenwerking gevonden met Yuverta (voorheen Helicon) voor de examinering. Wij de opleiding en Yuverta de examens. Ook hier wisten we ons snel te onderscheiden doordat we geen verplichte stage eisen.

Maar we staan niet stil.
Inmiddels hebben we al vele vragen gekregen om 2 nieuwe cursussen te ontwikkelen. Namelijk een 1-daagse cursus “Fokken van honden en katten” en een basiscursus Genetica.

Beide zijn in ontwikkeling…