Home

Doula Service
Doula Diensten
Tarieven


Dekking, Dracht & Bevalling ...

Wat is een Doula

Het woord "Doula" komt uit het oud Grieks en betekent: Zij die dient en ondersteunt. Een Doula kan het beste omschreven worden als een zwangerschap- en bevallingsbegeleider. Wij noemen onszelf door onze enorme ervaring daarom een "Dog Doula", een adviseur gedurende de loopsheid, dekking en de dracht van uw hond.  Coach tijdens de bevalling en uw raadgever voor moederhond en pups tot 8 weken na de bevalling.

Tijdens de periode van de loopsheid en dekking van uw teefje, de bevalling en het opgroeien van de pups, komen er vaak vele vragen. Over het voer voor de aanstaande moeder, de dracht van de aanstaande moeder, de bevallingsruimte, wanneer de bevalling zal starten, wat te doen tijdens en na de bevalling, de eerste verzorging voor de net geboren pups, voeding en verzorging van moederhond, welk voer de pups moeten hebben en wanneer en hoeveel, de ontwormingen, de entingen, wolfsklauwtjes ...

Dit zijn allemaal zaken waar we vanaf de loopsheid en dekking tot het verlaten van de pups uit het nest, niet van uw zijde wijken. Continu staan we telefonisch of per mail klaar om uw vragen te beantwoorden. Zelfs  tijdens de bevalling van uw hond zijn we aanwezig als u dat wenst...!

Deze service is met name geschikt en toegespitst op mensen die graag eens een 'gelegenheidsnestje' met hun teefje willen, maar niet over de juiste ervaring beschikken om de aankomende moederhond en haar pups te begeleiden op een professionele wijze.