Home

Doula Service

Doula Diensten
Tarieven


Wat doen we als Doula ...

Loopsheid en Dekking
Tijdens de loopsheid, vooraf aan de dekking zoeken we samen met u de juiste reu uit voor het vaderschap en ondersteunen we u om het kaf van het koren te scheiden. Welke reu is geschikt en welke minder.

Dracht van uw hond
Tijdens de dracht zullen we u met raad en daad bijstaan. Er verandert nogal wat in het voer en  voerschema van de aanstaande moeder. Het zogenaamde flushen, het fenomeen om alle omstandigheden optimaal te maken voor moeder, de bevruchting en groei van de embryo's.  Hoe of wanneer komt u er achter of uw hond daadwerkelijk dragend is? Welke behoefte heeft de aankomende moeder zowel fysiek als mentaal?

Voorbereiden op de bevalling
Wat is een goede en veilige ruimte voor de bevalling? Op welke wijze moet de aanstaande moeder hier op voorbereid worden? Welke zaken moeten er paraat liggen tijdens de bevalling.

De bevalling
Moet de moeder wel of niet geholpen worden tijdens de bevallingen hoe reageert ze hierop? Wanneer is ze klaar met bevallen. Zijn de oerinstincten aanwezig bij de moederhond. Wanneer moet u ingrijpen en op welke wijze?

De pups
Wat zijn de eerste handelingen die u moet doen met de pups? Zijn ze sterk genoeg? Zijn er zuigreflexen? Is de moedermelk van de juiste kwaliteit? Moet er bijgevoerd worden? En hoe en wanneer dan?
Wat is de volgende stap na de lactatieperiode? Welk voer, wanneer en hoe aanbieden?
Het socialiseren van de pups. Het bezoeken van de pups door de toekomstige nieuwe baasjes.


Allemaal vragen waar we als Dog Doula antwoorden op weten en u continu mee dienen en ondersteunen.